Biografie

Biografie

In 1990 startte ik met de opleiding keramiek aan de Kunstacademie in Arendock, na het behalen van mijn diploma volgde ik de opleiding specialisatie en ben afgestudeerd met een eervolle vermelding.

Al voordat ik met de opleiding begon was ik onder de indruk van het boeddhisme, in het bijzonder de levenswijze van de shaolin monniken. Hun leefwijze en de manier waarop ze hun kennis doorgaven aan hun leerlingen getuigde van grote wijsheid. Zowel fysiek als mentaal o.a. door meditatie werden ze gevormd en getraind om tot een zo volmaakt mogelijke beheersing van lichaam en geest te komen.

Door deze harmonieuze sfeer die vooral eenvoud, rust, zuiverheid en kracht uitstraalt maar ook ingetogen en bescheiden is, laat ik me leiden en inspireren. Deze serene sfeer probeer ik in mijn werk tot uiting te laten komen.

Om dit te bereiken maak ik gebruik van een combinatie van grove chamotte- en fijne porselein klei. Deze twee tegengestelde materialen, grof en fijn, combineert ik met elkaar tot een harmonieus geheel. Qua kleur gebruik is mijn werk vaak heel sober en maakt ik gebruik van natuurlijke grondstoffen zoals oxiden en engoben. Gebruik van glazuur laat ik achterwege omdat dit voor mijn gevoel de klei opsluit en de puurheid van het materiaal verloren gaat.

De laatste jaren maakt ik ook gebruik van glas, metaal en hout in combinatie met klei.

Om mijn werk kracht bij te zetten wordt dit meestal vergezeld door een filosofische uitspraak, gezegde of een tekst die mij aanspreekt. Soms is zo'n tekst het uitgangspunt voor mijn werk.